Légzáró épületek Légzáró épületek

Modern épületeknek alapkövetelménye, hogy ne szellőzzenek – akaratlanul. Ugyanis, egy nem megfelelően épített épületnek  a hőveszteségének a 20-25%-a az úgymond „filtrációs” szellőzésen keresztül történik.
Jól érthető ez a jelenség ha egy régebben épült épületre gondolunk – fúj a szél akkor bent is érezni – vagy a kis hurka párnák a két szárnyú ablakok között. Amikor a hideg levegő bekerül a lakásba, úgy hogy minden nyílászáró csukva van akkor a fűtésnek kompenzálni kell.
Hiába használunk modern megoldásokat, hermetikusan záró ablakokat/ajtókat – ha azok nincsenek rendesen beépítve, ugyanúgy kiszökik a meleg! Fel kell figyelni a kritikus csomópontokra és a megfelelő technológiával, megfelelő gondossággal légzáróvá kell tenni az épületet.
És akkor mi van a párával, gombásodással? Itt lép képbe a hő visszanyerő szellőztető berendezés. Tiszta, előre fűtött vagy hűtött szűrt levegőt hoz be a házba, miközben az elhasznált levegőt eltávolítja. Nincsen párosodás, nincsen gomba, sőt, nem is kell ablakot nyitni télen – de persze lehet!

A Home Project Kft. több légzáró épületet épített hővisszanyerő szellőzetéssel, ismerjük a csínját bínját – tudjuk mi kell és mi nem, mi az amit érdemes beépíteni és mi az ami már nem feltétlenül szükséges.