Hőszigetelő falak, ablakok, tetők Hőszigetelő falak, ablakok, tetők

Mint tudjuk, Magyarországon télen hideg tud lenni, ezért a gondosan megtervezett fűtési berendezés ezt figyelembe veszi. Ahhoz, hogy minimalizáljuk a fűtésre fordított költségeinket, a modern fűtési berendezések „alacsony előremenő” hőfokokkal működnek. Már nincsen izzó radiátor. Sőt, a radiátor is lassan a háttérbe szorul – helyet adva a padló/fal/mennyezetfűtés berendezéseknek.
Hogy hol melyik rendszert érdemes alkalmazni több tényezőn múlik – de fő szempont a hideg időszakokban a teljes komfort biztosítása. A modernebb rendszerek komoly automatikákkal rendelkeznek, ugyanis az alacsonyabb hőfokon működő rendszer lassabban tud reagálni, ezért valamennyi intelligenciát is kell adni rendszernek. Ilyenek a szobánként hőmérők, a külső hőmérő és az időjárást követő vezérlés.

A Home Project több ilyen rendszert telepített, kondenzációs kazán, levegő-víz vagy víz-víz hőszivattyú vagy akár pellet – mindennek meg van a helye, előnye hátránya – mi tudunk segíteni tapasztalattal, ötlettel – ugyanis nem vagyunk elkötelezve egyik technológia mellett sem.